Hoe kies je een sport die bij je past?

Sporten…. de een vindt het stom, de ander zweert erbij. Toch is bewegen iets wat we allemaal willen doen om ons lichaam gezond te houden. Sterker nog, volgens de bewegingsrichtlijnen is het goed als we minstens drie keer per week onze spieren trainen. Als we dan om de dag bewegen, is het natuurlijk wel van belang om iets te vinden wat je écht leuk vindt om het deel van je levensstijl te maken. Maar, hoe vind je nu een sport die goed bij je past?

De ouderwetse sportschool is verleden tijd

De tijd dat sporten enkel en alleen fitness bij de sportschool betekende, zijn we inmiddels lang en breed voorbij. Steeds meer mensen vinden hun sportplezier in de buitenlucht of brengen wekelijks een bezoek aan een mooie boetiekgym in de stad. Het aanbod of de keuze wat sporten betreft is nu heel groot en divers; voor ieder wat wils.

De beste manier om iets te vinden wat bij je past, is dus simpelweg om een aantal van die verschillende mogelijkheden uit te proberen. We zetten wat opties voor je op een rij:

Spinninglessen

Als je houdt van een high intensity workout, dan is spinning iets wat je zeker wilt uitproberen! Dat hoeft tegenwoordig niet meer met je neus richting een beamer, die Franse gebergten voor je projecteert. Spinning concepten als Rocycle en Velo maken fietsen hip met opzwepende instructeurs en goede muziek. Je fietst in een donkere ruimte enkel verlicht met kaarslicht. Zo wordt deze workout echt een sfeervol genot op de fiets.

Bootcampen

Houd je van sporten in de buitenlucht, maar is hardlopen in je eentje niet echt iets voor jou? Probeer dan eens een bootcamp les! Hierbij kun je heerlijk genieten van bewegen in de buitenlucht, maar heb je wel medesporters en een trainer die je er doorheen slepen. Daarnaast is deze vorm van sporten ontzettend goed voor je lichaam, omdat je alle spiergroepen aanspreekt en naast het uithoudingsvermogen van je spieren ook je conditie op peil wordt gehouden.

Padel

Waar in 2020 nog niemand van de sport had gehoord, stond in 2021 vrijwel iedereen op de padelbaan. Houd je van squash, is tennis iets voor jou of versla jij op de camping iedereen met badminton? Probeer dan zeker eens een keertje padel uit! Deze mix tussen squash en tennis is snel, dynamisch en uitdagend.

Reformer Pilates

Pilates ken je misschien wel, maar wist je ook dat de sport inmiddels in een vernieuwde versie bestaat? Reformer Pilates is helemaal hip en nóg wat uitdagender dan je misschien gewend bent van pilates. Bij Reformer Pilates voer je de bekende pilates bewegingen uit op dynamische machines waarmee je een goede high intensity workout te pakken hebt voor je hele lichaam.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van sporten die je kunt oppakken. Iets nieuws uitproberen zou je wel eens positief kunnen verrassen. Weet jij al wat er in jouw regio wordt aangeboden? Wellicht een kijkje waard…

Meer artikelen

Hoeveel zout is gezond?

Struggle je met afvallen? Lees in deze blog hoe je veel trek, misleidende marketing en te kleine maaltijden overwint.

4 reacties

  1. De simpelste manier om te sporten is voor mij dagelijks een uur thuis op mijn crosstrainer staan met een muziekje erbij, zodat armen en benen in gelijke mate bewogen worden dus het gehele lichaam.

  2. de sporten die hierboven genoemd worden zijn meer voor 60 min. ik ben 70 en zou ook graag nog een sport of beweging doen.

  3. Mijn sport is wekelijks drie kwartier zwemmen, dagelijks een rondje van 20 km fietsen en bij slecht weer een rondje van ongeveer een uur wandelen. Daarnaast wat oefeningen voor het soepel houden van spieren, evenwicht oefeningen en wat meer spierversterkende oefeningen.

  4. Het klinkt zo makkelijk, maar niet iedereen heeft de tijd om naar een sportschool te gaan. Als alleenstaand mama van een zoon van drie en een 32-urige baan heb ik geen idee waar ik dit moet doen. Terwijl ik graag wil. Avonden heb ik geen oppas (wil mijn zoon wel zelf in bed leggen, want ik zie hem al weinig). En overdag werk ik of is het tijd met hem samen. En thuis houd ik het niet vol. Nooit gedacht dat ik zo weinig discipline zou hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *