Koken met de seizoenen mee

Eet jij ook liever aardbeien in de zomer omdat ze dan lekkerder en goedkoper zijn? Dat komt doordat de winter eigenlijk niet het seizoen is voor aardbeien. Ze leggen dan zo’n lange reis af naar onze fruitmand dat ze een stuk duurder worden en ook nog eens veel minder smaakvol zijn.

 

Het zou daarom eigenlijk heel goed voor ons zijn om meer met het seizoen mee te eten. Hierdoor eten we lekkerder, goedkoper én duurzamer! Daarom hebben we de seizoensgroenten en het seizoensfruit van de zomer (juli, augustus en september) voor je op een rijtje gezet met een aantal leuke recepten daarbij!

 

Seizoensgroenten zomer

Andijvie –  courgette – doperwt – broccoli – komkommer – paksoi – peultjes  – rabarber – sperzieboon – spinazie – tuinboon – bloemkool – tomaat

 

Seizoensfruit zomer

Aardbeien – bessen – bramen – framboos – kersen

 

Recepten met seizoensgroenten en seizoensfruit

Bij salades denken we al snel aan groenten. Maar wist je dat het ook heel lekker is om (seizoens)fruit toe te voegen aan je salades? Deze salade met bramen is gezond én lekker fris voor de zomer!

Recept: Bramen salade

Bloemkool, maar dan net even iets anders dan normaal. Heerlijke tortilla wraps met krokante bloemkoolstukjes. Gezond, lekker en ook nog eens ideaal voor de vegetariërs onder ons.

Recept: Tortilla wraps met bloemkool stukjes

Wil jij indruk maken op je gezin, familie of vrienden met je kookkunsten? Dan zijn deze quiches met tomaat en courgette echt iets voor jou. Je zet ze in een handomdraai op tafel, maar ze lijken regelrecht uit een restaurant te komen.

Recept: Quiches van volkoren bladerdeeg 

Meer artikelen

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *