Mediteer jouw slaapproblemen weg

Gelukkig is iedereen er inmiddels wel redelijk van overtuigd dat goed en genoeg slapen net zo belangrijk is als gezond eten. Kranten, tijdschriften en tv-programma’s besteden er steeds meer aandacht aan. Dat is maar goed ook, want volgens de Hersenstichting is 63 procent van de volwassen Nederlanders ontevreden over zijn of haar nachtrust.

Van kwaad tot erger

Ik ben over het algemeen een goede slaper. Maar ik merk dat het lastiger wordt als mijn agenda en hoofd voller worden. Ik lig dan vaak ‘s avonds in bed en kan mijn ‘uit-knop’ niet goed vinden. Dan ben ik soms uren aan het draaien voordat ik de slaap kan vatten.

Slaapproblemen kun je oplossen!

Gelukkig zijn mijn slaapklachten vaak van korte duur. Ik weet dat ik dan te veel over mijn grenzen ben gegaan en meer tijd moet inbouwen voor ontspanning, meer me-time. Herken jij jezelf hierin? Dan is meditatie misschien wel dé oplossing voor jou!

Leer mediteren met Meditation Moments

De Nederlandse meditatie app ‘Meditation Moments’ heeft mij erg geholpen. De appt helpt je te starten met mediteren en het vol te houden door je duidelijke instructies te geven en voor ieder niveau van mediteren een ruime keuze in oefeningen en meditaties te bieden. Zo past het altijd in je dagelijkse ritme.

Uit je hoofd en in je lichaam

Zowel mediteren als yoga helpt mij te voelen en uit mijn hoofd te gaan, me te verbinden met mezelf en het ‘moeten’ en denken naast de mat te laten. Doordat ik nu weer in verbinding sta met mijzelf, vóel ik letterlijk wat ik nodig heb en kan ik mijzelf dat geven.

Meer artikelen

Hoeveel zout is gezond?

Struggle je met afvallen? Lees in deze blog hoe je veel trek, misleidende marketing en te kleine maaltijden overwint.

11 reacties

 1. Hallo Tamarra,

  Bedankt voor de slaaptips.
  Persoonlijk gebruik ik de medito app om te mediteren.
  Is een Nederlandse app maar wel in het Engels.
  Er staan vele opties in de app die regelmatig wordt vernieuwd.

  1. Dag Rene,

   Wat fijn dat je al een app gebruikt en dat je die hier hebt gedeeld. Misschien hebben meerdere mensen wat aan jouw tip, dank je wel!

   Groet,
   Tamara

 2. Melatonine, valeriaan, lavendel op je kussen, Wietolie, kruidenthee, bananen, magnesium etc. zou de slaap kunnen bevorderen. Wellicht uitproberen zou het advies zijn.

 3. Ik maak ook gebruik van de app Meditation Moments. Helpt me enorm bij het leeg maken van mijn hoofd en het in slaap vallen. Ook gebruik ik ‘m overdag om even een momentje stil te staan bij hoe ik me voel, en waar ik behoefte aan heb.

  1. Ik heb ook de meditation moments app. Esther, welke meditaties gebruik te precies ; zowel did voor slapen en die voor overdag ?
   Het aanbod is zo groot, heb de juiste nog niet kunnen vinden ……
   Alvast dank voor je reactie !

 4. Naast de app Meditation Moments gebruik ik ook de app Petit Bamboe (in het nederlands). Hier mediteer je adhv thema’s. Ook een echte aanrader

 5. Tamara.ook ik heb een chronisch slaapprobleem al zeker 10 jaar.heb vanalles geprobeerd, yoga, slaaptherapie ,boeken wel 10tallen,veel informatie van slaapwijzer.net, Zelfs een slaaprobot van Somnox gekocht. Ik mediteer elke avond. Ga naar bed om 23.00u en meestal wakker tot 3.30u. Ook die bedtijden verander ik soms. Ik ben radeloos.

  1. Hi Jeannine,

   Dank je wel voor je berichtje! Omdat je al veel geprobeerd hebt en de oplossing voor iedereen anders en persoonlijk is, zou ik je willen adviseren om bij je huisarts een doorverwijzing aan te vragen voor een gespecialiseerd slaapcentrum.

   Groet,
   Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *