Omeletwrap

Wraps, maar dan net even anders dan normaal. Een omelet gevuld met romige ricotta, verse gerookte zalm en gezonde komkommer en avocado. Deze omeletwraps uit Hét leefstijlboek zijn heerlijk als lunch, maar ook nog eens ideaal om mee te nemen voor onderweg!

Omeletwrap

Recept van Dokter Tamara
5.0 from 1 vote
Gang ontbijt, lunch
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

300

kcal

Ingrediënten

  • olijfolie, om in te bakken

  • 100 gr jonge bladspinazie

  • 4 middelgrote eieren

  • 50 ml amandelmelk, ongezoet

  • versgemalen zwarte peper

  • 3 el ricotta

  • 3 takjes verse dille, grofgehakt

  • 1 handje verse peterselie, grofgehakt

  • 1 onbespoten citroen, sap en geraspte schil

  • 1 avocado, ontpit, in dunne plakje

  • 0,5 komkommer, in dunne plakjes

  • 200 gr gerookte zalmfilet

Bereiding

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag tot middelhoog vuur en laat de spinazie onder af en toe roeren in 4 minuten slinken.
  • Klop intussen de eieren los met de amandelmelk en breng dit op smaak met peper.
  • Doe de helft van de lichtgeslonken spinazie in een kommetje en verdeel de andere helft gelijkmatig over de koekenpan. Sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de spinazie, schenk de helft van het eimengsel erover en bak de omelet 5 minuten
    op laag vuur. Keer de omelet halverwege de baktijd om, en herhaal dit voor een tweede omelet.
  •  Meng intussen de ricotta met de dille, peterselie, citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Breng de ricotta op smaak met peper.
  • Verdeel de plakjes avocado, plakjes komkommer, zalmfilet en het ricottamengsel over beide omeletten. Rol ze op en snijd ze doormidden.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën640
  • % per dag *
  • Totaal vet 48.9g 74%
    • Totaal koolhydraten 5.6g 2%
      • Vezels 5.9g 20%
    • Eiwit 40.4g 80%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten