Quinoa salade met blauwe kaas en walnoten

Een frisse en vullende salade, rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten. Ideaal als lichte lunch of voedzaam diner!

Quinoa salade met blauwe kaas en walnoten

0.0 from 0 votes
Gang lunch
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 300 gr volkoren quinoa

  • 300 gr sla

  • 100 gr cherry tomaten

  • 2 el verse peterselie

  • 80 gr doperwten

  • 1 rode ui

  • 30 gr walnoten

  • een halve citroen

  • 10 gr mosterd

  • 2 el olijfolie

  • 100 gr blauwe kaas

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de sla in een grote kom of slakom.
  • Snijd de cherrytomaten in partjes.
  • Snijd de peterselie fijn, kook de doperwten, snijd de ui in halve ringen en verkruimel de walnoten. 
  • Meng de ingrediënten en de quinoa met de sla.
  • Rasp de citroenschil en pers de sap uit en meng dit met de olie door elkaar voor de dressing.
  • Meng de dressing door de salade.
  • Verkruimel de blauwe kaas en garneer de salade hiermee.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën559
  • % per dag *
  • Totaal vet 32.8g 50%
    • Totaal koolhydraten 37.6g 13%
      • Vezels 10.4g 40%
    • Eiwit 23g 46%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten