Eén van de recepten uit Hét leefstijlboek die ik graag maak, dit goed gevulde brood. Je kunt het maken met allerlei pitten en zaden, net wat je in huis hebt. Lekker met een laagje hummus of gewoon met wat roomboter.
Recept: Zadenpittenbrood met pecannoten en amandelen
Recept van Dokter Tamara
Gang Boeken, lunch, ontbijt, Recepten
Personen
4
personenVoorbereiding
30
minutesKooktijd
40
minutesIngrediënten
125 gr 125 lijnzaad
150 ml 150 water
100 gr 100 zonnebloempitten
100 gr 100 pompoenpitten
100 gr 100 wit sesamzaad
50 gr 50 ongebrande pecannoten, grofgehakt
50 gr 50 ongebrande amandelen
2 2 middelgrote eieren
50 gr 50 olijfolie, om in te bakken
Bereiding
- Meng het lijnzaad met het water en laat 10 minuten staan. Roer na 5 minuten nog even door.
- Meng intussen in een kom de zonnebloem- en pompoenpitten, het sesamzaad, de pecannoten en amandelen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Klop met een handmixer op de hoogste stand de eieren in ongeveer 4 minuten schuimig in een grote kom.
- Meng de olijfolie met het lijnzaadmengsel en roer dit door de schuimige, geklopte eieren. Voeg het pitten-notenmengsel toe en roer alles voorzichtig tot een egaal, luchtig beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood in 60 minuten in het midden van de oven gaar. Zet de oven de laatste 10 minuten op de grillstand voor een goudbruine bovenkant. Houd het brood goed in de gaten: het kan opeens hard gaan en daardoor aanbranden.
- Laat het brood eerst afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in plakjes snijdt. Het brood blijft in de koelkast, luchtdicht verpakt, 1 week goed, of bewaar het in de diepvries.
Recept Video