Bloemkool salade

Simpel, lekker én gezond. Dit saladerecept zet je in een handomdraai op tafel, maar is toch net weer even anders dan andere simpele salades.

Dit recept komt uit de eerste week van mijn Online Leefstijlprogramma. Wil jij ook aan je leefstijl werken en nieuwe, gezonde recepten uitproberen? Meld je dan nu aan via mijn website!

Bloemkool salade

Recept van Dokter Tamara
5.0 from 1 vote
Gang lunch
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

623

kcal

Ingrediënten

  • 80 gr Griekse yoghurt

  • 0.5 el natuurazijn wit

  • 0.5 tl geraspte ui

  • Versgemalen peper

  • 0.5 bloemkool

  • 150 gr gekookte, biologische rode bieten

  • 2 gekookte eieren

  • 1 blik tonijn in water

  • 150 gr gekookte tuinerwten en worteltjes (diepvries)

  • 50 gr gehakte noten

  • Erbij
  • Vezelrijke crackers (ongeveer 3 p.p.)

Bereiding

  • Meng in een ruime saladekom de yoghurt, azijn en geraspte ui tot een saus.
  • Breng op smaak met peper.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en blancheer of stoom deze tot beetgaar.
  • Snijd in de tussentijd de gekookte rode bieten en de gekookte eieren in hele kleine blokjes. Doe deze samen met de gekookte tuinerwten en worteltjes in de kom met yoghurtmix.
  • Laat de tonijn uitlekken, roer los en voeg het met de afgekoelde bloemkoolroosjes en de rest van de ingrediënten in de kom toe.
  • Voeg de gehakte noten toe, meng alles samen en laat in de koelkast afkoelen.
  • Serveer koud met crackers.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën623
  • % per dag *
  • Totaal vet 36.1g 56%
    • Totaal koolhydraten 18.4g 6%
      • Vezels 14.9g 57%
    • Eiwit 48.7g 96%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten