Italiaanse salade bowl
Recept van Dokter Tamara
Personen
2
personenVoorbereiding
15
minutesKooktijd
0
minutesIngrediënten
70 gr 70 Romeinse sla
1 1 rode ui (klein)
2 2 tomaten
1 1 avocado
200 gr 200 zwarte bonen, uitgelekt of vers
10 gr 10 koriander
150 gr 150 maïs
20 gr 20 zwarte olijven
2 2 el pijnboompitten
2 2 el geraspte kaas
2 2 el Griekse yoghurt, vol
2 2 el limoensap
- Erbij
Lekker met 3 vezelrijke crackers per persoon
Bereiding
- Snijd de Romeinse sla in reepjes en snipper de ui fijn. Snijd de tomaten in blokjes fijn en de avocado in stukken. Breng de bonen op smaak met versgemalen peper. Snijd de koriander fijn en verdeel de sla, tomaat, zwarte bonen, mais en zwarte olijven over twee kommen. Doe dit ook voor de avocado stukken.
- Versier de salade bowl met pijnboompitten, geraspte kaas, Griekse yoghurt en besprenkel met limoensap.
Nutrition Facts
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalories570
- % per dag *
- Total Fat
34.2g
53%
- Total Carbohydrate
36.9g
12%
- Dietary Fiber 16.1g 64%
- Protein 19.9g 38%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.