Italiaanse salade bowl

Italiaanse salade bowl

Recept van Dokter Tamara
5.0 from 5 votes
Personen

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

0

minutes

Ingrediënten

  • 70 gr 70 Romeinse sla

  • 1 1 rode ui (klein)

  • 2 2 tomaten

  • 1 1 avocado

  • 200 gr 200 zwarte bonen, uitgelekt of vers

  • 10 gr 10 koriander

  • 150 gr 150 maïs

  • 20 gr 20 zwarte olijven

  • 2 2 el pijnboompitten

  • 2 2 el geraspte kaas

  • 2 2 el Griekse yoghurt, vol

  • 2 2 el limoensap

  • Erbij
  • Lekker met 3 vezelrijke crackers per persoon

Bereiding

  • Snijd de Romeinse sla in reepjes en snipper de ui fijn. Snijd de tomaten in blokjes fijn en de avocado in stukken. Breng de bonen op smaak met versgemalen peper. Snijd de koriander fijn en verdeel de sla, tomaat, zwarte bonen, mais en zwarte olijven over twee kommen. Doe dit ook voor de avocado stukken.
  • Versier de salade bowl met pijnboompitten, geraspte kaas, Griekse yoghurt en besprenkel met limoensap.

Nutrition Facts

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalories570
  • % per dag *
  • Total Fat 34.2g 53%
    • Total Carbohydrate 36.9g 12%
      • Dietary Fiber 16.1g 64%
    • Protein 19.9g 38%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten