fbpx

Recept: Snelle Thaise roerbaknoedels

Een flinke hoeveelheid kastanjechampignons en Thaise wokgroente. Dat zijn de hoofdingrediënten van dit heerlijke recept. De grote hoeveelheid groenten maken het natuurlijk supergezond, maar het is ook nog eens snel klaar te maken waardoor het perfect na een drukke dag. 

Recept: Snelle Thaise roerbaknoedels

4 van 1 stem
Aantal

2

Porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

552

kcal

    Ingredients

    • 80 gr

      koolhydraatarme models of 120 gr volkoren noedels

    • 2 el

      olijfolie

    • 300 gr

      kastanjechampignons

    • 2 teentjes

      knoflook, geperst

    • 400 gr

      fijngesneden Thaise wolgroente (witte kool, paprika, prei, lente ui etc.)

    • 20 gr

      cashewnoten, ongezouten

    • 1 tl

      komijn, gemalen

    • 1 tl

      kurkuma, gemalen

    • 1 mespuntje

      cayennepeper (optioneel)

    • 1 tl

      paprikapoeder

    • 0,5 tl

      gember, gemalen

    • Versgemalen peper

    • 2 el

      sojasaus

    • 2 el

      sesamzaad (zwart en/of wit)

    Directions

    • Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    • Verhit de wok met 1 el olijfolie en snijd de champignons in plakjes. Roerbak de champignons en voeg halverwege de geperste knoflook toe. Roerbak samen tot beetgaar en schep ze even uit in een kom. Doe eventueel nog 1 el olijfolie in de lege wok. Roerbak de fijngesneden groente tot bijna beetgaar. Voeg halverwege de roergebakken champignons en de cashewnoten toe.

    • Voeg de uitgelekte noodles toe en roerbak samen.

    • Voeg de komijnpoeder, kurkuma, cayennepeper, paprikapoeder en gember toe en breng op smaak met versgemalen peper. Besprenkel met sojasaus en roerbak nog 1 minuut op hoge vuur.

    • Serveer de noodles en garneer met sesamzaadjes.

    Equipments

      Meer diner recepten