Een flinke hoeveelheid kastanjechampignons en Thaise wokgroente. Dat zijn de hoofdingrediënten van dit heerlijke recept. De grote hoeveelheid groenten maken het natuurlijk supergezond, maar het is ook nog eens snel klaar te maken waardoor het perfect na een drukke dag.

Recept: Snelle Thaise roerbaknoedels
2
Porties10
minutes15
minutes552
kcalIngredients
- 80 gr
koolhydraatarme models of 120 gr volkoren noedels
- 2 el
olijfolie
- 300 gr
kastanjechampignons
- 2 teentjes
knoflook, geperst
- 400 gr
fijngesneden Thaise wolgroente (witte kool, paprika, prei, lente ui etc.)
- 20 gr
cashewnoten, ongezouten
- 1 tl
komijn, gemalen
- 1 tl
kurkuma, gemalen
- 1 mespuntje
cayennepeper (optioneel)
- 1 tl
paprikapoeder
- 0,5 tl
gember, gemalen
Versgemalen peper
- 2 el
sojasaus
- 2 el
sesamzaad (zwart en/of wit)
Directions
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de wok met 1 el olijfolie en snijd de champignons in plakjes. Roerbak de champignons en voeg halverwege de geperste knoflook toe. Roerbak samen tot beetgaar en schep ze even uit in een kom. Doe eventueel nog 1 el olijfolie in de lege wok. Roerbak de fijngesneden groente tot bijna beetgaar. Voeg halverwege de roergebakken champignons en de cashewnoten toe.
Voeg de uitgelekte noodles toe en roerbak samen.
Voeg de komijnpoeder, kurkuma, cayennepeper, paprikapoeder en gember toe en breng op smaak met versgemalen peper. Besprenkel met sojasaus en roerbak nog 1 minuut op hoge vuur.
Serveer de noodles en garneer met sesamzaadjes.