fbpx

Vega BBQ recept

De R is uit de maand en dat betekent dat het (gelukkig) steeds lekkerder (BBQ) weer wordt! Zelf ben ik gek op barbecuen, omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Omdat er nog heel veel mooie, warme zomerdagen in opkomst zijn, deel ik graag een vega BBQ recept uit mijn Online Leefstijlprogramma met je. Op deze manier kun je op een gezonde en verantwoorde manier gaan barbecuen. De ingrediëntenlijst is lang, maar super makkelijk en lekker! Het recept is voor 2 personen. Onderaan de pagina staat de voedingswaarde vermeld. Eet smakelijk alvast!

vega bbq recept

Ingrediënten

Saus

1 el fijngehakte peterselie
4 el yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
1 el limoensap

Spiesjes

300 gr champignons
1 rode paprika
1 rode ui
1 el olijfolie
1 el sojasaus
1 teentje knoflook, geperst
Versgemalen peper
150 gr halloumi

Groentepakketje

200 gr courgette
1 gele paprika
250 gr cherrytomaat
2 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
Versgemalen peper

Erbij

2 plakken aubergine
1 el olijfolie
Chilivlokken of chilipoederpoeder

Bereiding

Yoghurt-knoflooksaus

  1. Hak de peterselie fijn.
  2. Meng de yoghurt, knoflook, peterselie en limoensap met een mini garde of vork. Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer koud.

Spiesjes

  1. Maak de champignons schoon met een theedoek of champignonborsteltje en snijd de paprika en ui in grove stukken, vergelijkbaar met de grootte van de champignons.
  2. Haal eventueel de laagjes ui uit elkaar. Doe alles in een kom met olijfolie, sojasaus, geperste knoflook en versgemalen peper en hussel het door elkaar.
  3. Snijd de halloumi in plakjes, net groter dan de groenten (zodat het de gril raakt). Prik de champignons, ui, paprika en halloumi in volgorde of naar wens. Bijvoorbeeld: 2 stukken groente en 1 stuk champignon en herhaal.
  4. Grill de spiesjes totdat ze mooi goudbruin en zacht zijn.

Groente pakketje

  1. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 3 cm dik en snijd de paprika in grove stukken.
  2. Maak in 2 aluminiumfolie vellen pakketjes van courgette, paprika en cherrytomaten. Voeg 2 takjes tijm en 1 ongepeld teentje knoflook. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Vouw de pakketjes dicht en leg op de barbecue voor ongeveer 20 minuten totdat de groenten gaar gestoomd zijn.

Aubergine

  1. Besprenkel de aubergine met olijfolie en strooi er wat chilivlokken of chilipoeder overheen.
  2. Leg het op een hete gril. Grill eerst een kant een paar minuten en draai dan om, zodat er een mooi streepjespatroon ontstaat en de aubergine zacht is.

Voedingswaarde per persoon

Energie – 603 kcal
Vet – 40 gram
Eiwit – 27,2 gram
Koolhydraten – 27,6 gram
Vezels – 11,9 gram

Ik zou het leuk vinden als je me tagt (@doktertamara) op Instagram, als je het recept hebt gemaakt!

Liefs,

Meer artikelen