Spinazie-pannenkoeken

Een heerlijke twist op de klassieke pannenkoek! Deze voedzame en smaakvolle pannenkoekjes zijn perfect als lunch, diner of hartig tussendoortje.

Spinazie-pannenkoeken

0.0 from 0 votes
Gang lunch
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 0,25 0,25 paprika

  • 0,5 0,5 rode peper

  • 2 2 bosuitjes

  • 1 1 el verse peterselie

  • 2 2 el olijfolie

  • 300 gr 300 verse spinazie

  • 100 gr 100 speltmeel

  • 1 1 tl bakpoeder

  • 2 2 eieren

  • 140 ml 140 melk

  • 40 gr 40 pijnboompitten

Bereiding

  • Snijd de paprika en de rode peper in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en snijd de peterselie fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie tot deze volledig is geslonken. Giet overtollig vocht af, knijp de spinazie goed uit en snijd deze fijn.
  • Meng in een grote kom het speltmeel, bakpoeder en peterselie goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren en de melk toe en roer alles tot een glad beslag.
  • Roer de geslonken spinazie, bosui, paprika, rode peper en pijnboompitten door het beslag. Meng alles goed, zodat de groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van ongeveer 7 cm doorsnede. Bak de pannenkoekjes in totaal ongeveer 10 minuten, keer ze halverwege zodat beide kanten mooi goudbruin worden.
  • Serveer de pannenkoekjes direct.

Voedingswaarde

2 maaltijden totaal


  • Per persoonCalorieën552
  • % per dag *
  • Totaal vet 31.6g 48%
    • Totaal koolhydraten 36.4g 12%
      • Vezels 12.8g 48%
    • Eiwit 24.2g 48%

      * Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.

      Meer lunch recepten

      Granola (3 variaties)

      Start je dag met deze heerlijke, knapperige granola! Een voedzaam ontbijt bomvol vezels, gezonde vetten en plantaardige eiwitten. Gemaakt van pure havermout, noten en zaden, zonder toegevoegde suikers. Perfect met (plantaardige) yoghurt of als voedzaam tussendoortje!