Zin in een lunch met zelfgemaakte pesto? Met dit recept maak je in een handomdraai een hele pot pesto, welke je voor deze pesto-eieren heel goed kan gebruiken!
Toast met pesto-eieren
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch, Recepten
Personen
4
personenVoorbereiding
30
minutesKooktijd
40
minutesIngrediënten voor de pesto
40 gr 40 pijnboompitten
30 gr 30 basilicumblaadjes (vers)
40 gr 40 geraspte Parmezaanse kaas
1 teen 1 knoflook
90 gr 90 olijfolie
citroensap naar smaak
versgemalen zwarte peper
- Ingrediënten voor de toast
4 4 eieren
4 sneetjes 4 koolhydraatarm brood
4 el 4 ricotta
1 1 avocado
0.5 tl 0.5 chilivlokken
versgemalen peper
Bereidingswijze voor de pesto:
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleurd zijn. Laat deze vervolgens afkoelen.
- Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
- Voeg de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto. Je kunt hem zo fijn of grof malen als je zelf lekker vindt.
- Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe.
- Bereidingswijze voor de toast:
- Doe 2 el pesto in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Breek twee eieren boven de pesto en bak ze tot de gewenste gaarheid.
- Rooster ondertussen twee sneetjes brood tussen een tosti-ijzer of in een broodrooster.
- Besmeer de geroosterde boterhammen met de ricotta.
- Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel deze over de boterhammen met ricotta.
- Serveer de gebakken pesto eieren op of bij de boterhammen en voeg naar smaak peper of chilivlokken toe.