‘Yin yoga, mijn ankerpunt’

Ik neem je graag mee hoe yin yoga mijn ankerpunt in de week werd. Het begon met een Zoom-meeting met twee bekenden. Alle drie vertelden we kort hoe het met ons ging. “Slecht”, zei ik. “Ik kan de rust niet meer vinden, zelfs niet om de dingen te doen die ik leuk vind. Alles voelt als een taakje op mijn lijst.” “Wat heb je nodig?” vroeg een van de twee aan me. Ik moest een beetje lachen, want die vraag stel ik als huisarts vaak aan mijn patiënten. “Rust”, zei ik, “rust!”

Ik kon prima aangeven wat ik niet meer wilde: een overvolle agenda, dagen achter elkaar in de zesde versnelling staan. Wat ik wél wilde, wist ik even niet meer… Het toeval wil dat Eleonora, met wie ik in de meeting zat, coach en yinyogadocent is. “Ik kom naar je toe”, zei ze. “Ik weet nog een leuke coachingsopdracht.” Aan die opdracht zijn we nooit toegekomen. Ze begon namelijk met een yinyogales, zomaar midden in mijn huiskamer.

Hoe het afliep? In de nieuwe Santé van deze maand kun je verder lezen hoe yin yoga het ankerpunt in mijn week werd en wat het effect van yin yoga is voor mij. Laat je me weten wat je ervan vindt?

Liefs,

 

Meer artikelen

Hoeveel zout is gezond?

Struggle je met afvallen? Lees in deze blog hoe je veel trek, misleidende marketing en te kleine maaltijden overwint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *