5x de leukste sporten voor in de zomer

De zomer is het perfecte seizoen om naar buiten te gaan en actief te zijn. Het weer is mooi en er zijn allerlei verschillende sporten die perfect zijn op een warme zomerdag. Dus of je nu op zoek bent naar een intense workout of gewoon wil ontspannen en iets leuk wil doen, er is voor elk wat wils. In deze blog deel ik vijf sporten met je die ideaal zijn tijdens deze periode van het jaar.

  1. Zwemmen is een van de meest populaire sporten in de zomer en dat is niet zonder reden. Het is namelijk niet alleen een leuke en goede workout, maar je hebt ook nog eens verkoeling in het water. Dus neem deze zomer eens een duik in het zwembad of ga lekker de zee of het meer in wanneer je op vakantie bent.
  2. Met de zomerse temperaturen en de langere dagen is fietsen een heerlijke sport. Of je nu het bos opzoekt op je racefiets, een ontspannen fietstocht door het platteland maakt of de stad verkent op je stadsfiets; fietsen is niet alleen een goede workout, maar je ziet ook meteen wat meer van de omgeving.
  3. Wandelen is natuurlijk altijd fijn om te doen, maar in de zomer is het ook lekker om even de natuur op te zoeken. Zoek bijvoorbeeld een leuke route in het bos uit en zoek daar de schaduw op tijdens een warme zomerdag.
  4. Frisbeeën is dé perfecte sport voor op vakantie. Of je nu op de camping bent, een dagje naar het strand gaat of in het zwembad staat; frisbeeën is altijd gezellig met je familie, kinderen of vrienden.
  5. Zin in wat verkoeling op het water en tegelijkertijd een pittige workout doen? Probeer dan eens om te gaan suppen (stand-up paddleboarden)! Het is ontzettend uitdagend om op te staan en niet in het water te vallen dus het is ook nog eens super grappig om samen met je vrienden of familie te doen!

Meer bewegen met het Online Leefstijlprogramma

Wil jij aan een gezonde leefstijl werken en meer gaan bewegen? Daar vertel ik je in mijn Online Leefstijlprogramma alles over! Je kunt je aanmelden via mijn website.

Meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *