Aziatische omelet-wrap met zeewier en kabeljauw
Een lichte maar voedzame maaltijd boordevol umami: een luchtige omelet gevuld met kabeljauw, knapperige zeewiersalade en frisse groente. Ideaal voor een snelle, gezonde ontbijt of lunch met een Aziatische twist.
Aziatische omelet-wrap met zeewier en kabeljauw
Recept van Dokter Tamara
Gang lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
10
minutesCalories
598
kcalDit recept is pescotarisch, vrij van bewerkte voedingsmiddelen en bevat maximaal 45g koolhydraten per portie.
Ingrediënten
4 4 eieren
1 el 1 olijfolie
200 gr 200 kabeljauwfilet
1 el 1 sojasaus
1 tl 1 sesamolie
60 gr 60 zeewiersalade
100 gr 100 komkommer
1 1 wortel
Bereiding
- Klop de eieren los en bak er 2 dunne omeletten van in olijfolie. Leg apart.
- Bak de kabeljauw in sesamolie en sojasaus tot hij net gaar is.
- Snijd komkommer en wortel in dunne reepjes.
- Beleg elke omelet met kabeljauw, groente en zeewiersalade.
- Rol op, snijd doormidden en serveer direct.
Voedingswaarde
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën598
- % per dag *
- Totaal vet
32.4g
50%
- Totaal koolhydraten
30.7g
10%
- Vezels 6.2g 24%
- Eiwit 40.4g 80%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.