Gecombineerde Leefstijl Interventie

Wat is een Gecombineerde LeefstijlInterventie (GLI)?

Veel mensen worstelen met hun gezondheid en leefstijl, vooral bij aandoeningen zoals prediabetes en diabetes type 2. Een gezonde leefstijl kan helpen klachten te verminderen!

GLI is een programma waarin mensen advies en begeleiding krijgen over gezonde voeding, gezonde eetgewoontes en gezond bewegen. De GLI is gericht op een gedragsverandering om een gezonde leefstijl te krijgen en te behouden. Een GLI duurt twee jaar. Een GLI bestaat vaak uit groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding door verschillende specialisten. Het aantal groepsbijeenkomsten en sessies voor individuele begeleiding verschilt per programma. Zo heb je onder andere COOL, SLIMMER, Keer Diabetes Om, BeweegKuurGLI, X-Fittt GLI en nog veel meer. In deze blog vertel ik meer over hoe een GLI je kan helpen en wat je nog meer kunt doen!

 

Waarom werken aan je leefstijl met GLI?

Een gezonde leefstijl heeft veel voordelen, vooral als je te maken hebt met prediabetes of diabetes type 2. Het verbeteren van je voeding, beweging en stressmanagement kan je bloedsuikerspiegel onder controle houden en je algemene gezondheid verbeteren. Alleen 2 jaar en werken in groepjes is niet voor iedereen weggelegd. Ook zijn de eisen aan deelname best pittig:

Je moet obesitas (BMI van 30 of meer) hebben, of een BMI van 25, ernstig vergrote buikomvang en één of meer mét daarbij diabetes type 2, cardiovasculaire aandoeningen, slaapapneu of artrose.

 

 

Aanvulling op de GLI of voldoen je niet aan de eisen voor deelname aan de GLI?

Het Online Leefstijlprogramma kan je zien als een soort 1/2 lijns gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dezelfde kennis, nog meer opdrachten, recepten én uitleg van mij en mijn team maar dan wanneer jij tijd hebt om het te bekijken! Geen verplichte groepsdeelname en toch de ondersteuning van een team. Het kan een hele mooie aanvulling zijn of oplossing op de GLI!

 

 

Kleine stapjes naar een gezondere leefstijl

Het aanpassen van je leefstijl hoeft niet in één keer. Kleine stapjes werken het best en zijn beter vol te houden. Begin met één verandering en bouw dit langzaam uit. Wil je meer weten of ondersteuning bij je leefstijlverandering? Meld je aan voor ons Online Leefstijlprogramma en ontdek hoe je stap voor stap gezonder kunt worden.

Wil je meer weten over gecombineerde leefstijlinterventie en hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren? Je huisarts kan je aanmelden voor een GLI bij jou in de buurt. Wil je liever zelfstandig aan de slag? Doe dan mee met mijn Online Leefstijlprogramma!

Meer artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *