De koude winterdagen lijken nu écht verleden tijd te zijn en dat betekent dat de lente er aan komt. Tijd om de boerenkool links te laten liggen en wat meer voor de seizoengroenten van de lente te gaan. En in deze blog vertel ik je meer over welke groenten dat precies zijn én heb ik nog wat recepten voor je.
Hoewel veel soorten groenten het hele jaar door in de supermarkt verkrijgbaar zijn, zijn ze in het seizoen vaak wel lekkerder, goedkoper én duurzamer. Met het seizoen mee koken is dus best een goed idee!
Seizoensgroenten
Asperges – Komkommer – Pompoen – Postelein – Prei – Rabarber – Radijs – Rettich – Rode biet – Rode kool – Tomaat – Tuinboon – Veldsla – Ui – Witlof – Witte kool – Wortelen
Recepten met seizoensgroenten
Prei-pastinaaksoep met kruidenmengsel en ansjovis
Deze heerlijke prei-pastinaaksoep met kruidenmengsel en ansjovis zet je in een handomdraai op tafel en is gezond én vullend.
Gesmoorde witlof met zalm en rozijnen
Gesmoorde witlof met zalm en rozijnen; een restaurantwaardige maaltijd! Een heerlijk recept met verse gerookte zalm, smaakvolle pijnboompitten én een flinke portie witlof.
Een snelle én makkelijke salade met o.a. tomaten? Dan is dit recept perfect! Simpel, lekker en een vleugje Italië.
Wil je meer lezen over de groenten uit andere seizoenen? Lees dan op mijn website de andere artikelen over koken met de seizoenen mee in de herfst, winter en zomer.