fbpx

Koken met de seizoenen mee – winter

seizoensgroenten winter

Veel soorten groenten en fruit groeien maar 1 seizoen per jaar in Nederland. Als je deze groenten of fruit buiten het groeiseizoen wil eten, leggen ze vaak een lange reis af voordat ze bij ons in de supermarkt belanden. Dit zorgt ervoor dat de prijzen een stuk hoger zijn en het milieu meer belast wordt door het vervoer. 

 

Daarom is het een goede keuze om groenten en fruit met de seizoenen mee te eten. Zo eet je goedkoper, lekkerder en duurzamer! We hebben de seizoensgroenten en het seizoensfruit van de winter voor je op een rijtje gezet. Ook kun je onderaan deze lijst een aantal inspiratie-recepten vinden om deze winter met het seizoen mee te eten. 

 

Seizoensgroenten winter

Aardpeer – boerenkool – chinese kool – knolselderij – koolraap – pastinaak – pompoen – postelein – prei – rabarber – radijs – rammenas – rettich – rode biet – rode kool – savooie/groene kool – schorseneren – spitskool – spruitjes – ui – veldsla – winterpeen – winterpostelein – witlof – witte kool

 

Seizoensfruit winter

Appels – peren

Recepten met seizoensgroenten en seizoensfruit

 

Pompoen-linzen salade

Het mag dan nu wel winter zijn inmiddels, maar deze herfstsalade is nog steeds écht een aanrader tijdens deze koude dagen. Lekker vullend en ontzettend lekker!

Bekijk het recept hier. 

 

Paddenstoelenterrine Paddenstoelenterrine klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar je zet het echt in een handomdraai op tafel! Dit recept is echt een aanrader voor iedereen die gek is op paddenstoelen en champignons! 

Bekijk het recept hier. 

 

Pompoenlasagne

Een recept vol met heerlijke groente en smeuïge ricotta. Deze pompoen lasagne is ideaal voor vegetariërs, bevat een flinke dosis gezondheid én is ook nog eens superlekker!

Bekijk het recept hier. 

Meer artikelen

diabetes voorkomen met leefstijl
Diabetes voorkomen door leefstijlaanpassingen

Wist je dat in Nederland 1,1 miljoen mensen diabetes type 2 hebben? Bijna 800.000 mensen met diabetes
type 2 gebruiken hier op dit moment medicatie voor zoals pillen en/of insuline. Ongeveer 40% van deze
mensen zou met leefstijlaanpassingen kunnen stoppen met deze medicatie. Tijd om in actie te komen dus!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen