Vegetarische carpaccio?! Het kan echt! Met een appel en twee rode bieten zet je zo een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.
Bietencarpaccio
Recipe by Dokter Tamara
Course: diner, lunch
Servings
2
servingsPrep time
20
minutesCooking time
0
minutesIngrediënten
1 1 kleine appel
2 2 voorgekookte rode bieten
1 el 1 balsamico azijn
1 el 1 citroensap
20 gr 20 rucola
2 2 schijfjes verse geitenkaas (ca. 35 gr)
10 gr 10 pompoenpitten
20 gr 20 pittige kiemgroente (optioneel)
Bereiding
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de rode bieten en de appel in flinterdunne plakjes.
- Verdeel de plakjes rode bieten en plakjes appel om en om over twee borden.
- Meng de balsamico azijn met de citroensap.Verdeel de rucola over de bieten en appelplakjes. Schenk de dressing van de balsamico azijn en citroensap over de rucola heen.
- Verkruimel of snijd de geitenkaas en strooi over de carpaccio. Maak af met de pompoenpitten en naar smaak pittige kiemgroente.