Recept: Bietencarpaccio

Vegetarische carpaccio?! Het kan echt! Met een appel en twee rode bieten zet je zo een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.

Bietencarpaccio

Recipe by Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Course: diner, lunch
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

0

minutes

Ingrediënten

  • 1 1 kleine appel

  • 2 2 voorgekookte rode bieten

  • 1 el 1 balsamico azijn

  • 1 el 1 citroensap

  • 20 gr 20 rucola

  • 2 2 schijfjes verse geitenkaas (ca. 35 gr)

  • 10 gr 10 pompoenpitten

  • 20 gr 20 pittige kiemgroente (optioneel)

Bereiding

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de rode bieten en de appel in flinterdunne plakjes.
  • Verdeel de plakjes rode bieten en plakjes appel om en om over twee borden.
  • Meng de balsamico azijn met de citroensap.Verdeel de rucola over de bieten en appelplakjes. Schenk de dressing van de balsamico azijn en citroensap over de rucola heen.
  • Verkruimel of snijd de geitenkaas en strooi over de carpaccio. Maak af met de pompoenpitten en naar smaak pittige kiemgroente.

Meer diner recepten