Recept: Bietencarpaccio

Vegetarische carpaccio?! Het kan echt! Met een appel en twee rode bieten zet je zo een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.

Bietencarpaccio

Recept van Dokter Tamara
0.0 from 0 votes
Gang diner, lunch
Servings

2

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

0

minutes

Ingrediënten

  • 1 1 kleine appel

  • 2 2 voorgekookte rode bieten

  • 1 el 1 balsamico azijn

  • 1 el 1 citroensap

  • 20 gr 20 rucola

  • 2 2 schijfjes verse geitenkaas (ca. 35 gr)

  • 10 gr 10 pompoenpitten

  • 20 gr 20 pittige kiemgroente (optioneel)

Bereiding

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de rode bieten en de appel in flinterdunne plakjes.
  • Verdeel de plakjes rode bieten en plakjes appel om en om over twee borden.
  • Meng de balsamico azijn met de citroensap.Verdeel de rucola over de bieten en appelplakjes. Schenk de dressing van de balsamico azijn en citroensap over de rucola heen.
  • Verkruimel of snijd de geitenkaas en strooi over de carpaccio. Maak af met de pompoenpitten en naar smaak pittige kiemgroente.

Meer diner recepten

Halloumi pasta

Deze halloumi pasta combineert hartige, goudbruin gebakken halloumi met een