Een heerlijk recept uit mijn boek: Eet beter voor je maag en darmen. Dit boek is niet alleen voor mensen met een prikkelbare darm, ook is het voor alle mensen die denken dat hun buikgezondheid beter kan. Mensen met maagklachten, obstipatie, voedselintoleranties, onverklaarbare buikpijn, diarree, bovenmatige winderigheid… Ook als je de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa hebt, zou je er baat bij kunnen hebben.
Quiches van volkoren bladerdeeg
4
servings10
minutes25
minutesIngrediënten
1 1 pakje volkoren bladerdeeg (à 6 plakjes, biologische supermarkt)
1½ 1½ courgette
1 1 rode ui, gepeld
375 gr 375 cherrytomaatjes aan de tak
olijfolie, om te bakken
3 3 middelgrote eieren
100 gr 100 Parmezaanse kaas, grof geraspt
3 3 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
versgemalen zwarte peper
1 1 geitenkaasje blanc 50+(à 125 g)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat de plakjes ontdooien.
- Snijd ondertussen de courgettes in halve maantjes en de ui in halve ringen, en verdeel ze samen met de tomaatjes (aan de tak) over het bakpapier. Sprenkel er wat olijfolie over en rooster de groenten ongeveer 15 minuten. Zet daarna de oven niet uit.
- Halveer 2 plakjes bladerdeeg. Vet de quichevormpjes in met een beetje olijfolie en bekleed ze met het bladerdeeg. Gebruik steeds 1½ plakje; ze mogen elkaar iets overlappen. Laat het bladerdeeg een beetje uitsteken over de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Haal de geroosterde groenten uit de oven. Leg 4 takjes van de tomaatjes apart, die komen boven op de quiches.
- Klop de eieren los en meng ze met de Parmezaanse kaas, rozemarijn en de overige geroosterde groenten uit de oven. Breng op smaak met wat peper.
- Klop de eieren los en meng ze met de Parmezaanse kaas, rozemarijn en de overige geroosterde groenten uit de oven. Breng op smaak met wat peper.
- Bak de quiches 20-25 minuten in de oven.
Nutrition Facts
4 servings per container
- Amount Per ServingCalories672
- % Daily Value *
- Total Fat
47.5g
73%
- Total Carbohydrate
32g
11%
- Dietary Fiber 4.4g 16%
- Protein 26.5g 52%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.