Deze ovenschotel is een echte winterse maaltijd. Deze maaltijd staat in een handomdraai op tafel en je hebt meteen genoeg groenten binnen! Je kunt dit recept in mijn gratis e-book met traybakes vinden.
Spruitjes en bloemkool schotel
Recipe by Dokter Tamara
Course: diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutesCooking time
45
minutesCalories
634
kcalIngrediënten
300 gr spruitjes
300 gr bloemkool
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
snufje versgemalen peper
2 tl rozemarijn
40 gr walnoten
2 el kappertjes
100 gr geraspte kaas
20 gr paneermeel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Halveer de spruitjes, snijd kleine bloemkoolroosjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verdeel dit over een bakplaat en besprenkel dit met de olijfolie, peper en rozemarijn, leg dit voor 25 minuten in de oven, roer het om de 10 minuten door.
- Snijd de walnoten fijn en voeg hierna de kappertjes en walnoten toe en hussel dit goed door. Strooi over de bovenkant de geraspte kaas en paneermeel. Leg dit geheel nog 15 tot 20 minuten in de oven op de grillstand, totdat de kaas goudbruin is.
Nutrition Facts
2 servings per container
- Amount Per ServingCalories634
- % Daily Value *
- Total Fat
46g
71%
- Total Carbohydrate
26g
9%
- Dietary Fiber 1013g 4053%
- Protein 24g 48%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.