Koken met de seizoenen mee – herfst

Pompoen en paddenstoelen zijn natuurlijk dé ultieme herfstgroenten, maar er zijn nog veel meer lekkere groenten die deze periode van het jaar in het seizoen zijn. En daarom hebben we de seizoensgroenten van de herfst voor je op een rijtje gezet met een aantal lekkere recepten daarbij!


Eten met het seizoen mee is ontzettend goed voor ons! Het is namelijk niet alleen beter voor onze portemonnee, maar het is ook nog eens lekkerder en duurzamer. Dat komt doordat de groenten minder lang onderweg zijn naar ons bord waardoor ze smaakvol blijven en goedkoper zijn.


Seizoensgroenten herfst

Boerenkool – Chinese Kool – Knolselderij – Koolraap – Pastinaak – Pompoen – Postelein – Prei – Rode biet – Rode kool – Spitskool – Spruitjes – Venkelknol – Witlof – Witte kool – Wortelen


Recepten met seizoensgroenten

Salade van gegrilde groenten

Gezond, smaakvol én binnen een handomdraai op tafel. Deze salade is ideaal wanneer je wel een gezonde en voedzame maaltijd wil maken, maar geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken.


Paddenstoelenterrine

Paddenstoelenterrine klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar je zet het echt in een handomdraai op tafel! Dit recept is echt een aanrader voor iedereen die gek is op paddenstoelen en champignons!


Wortelcake havermout

Cake als ontbijt?! Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar deze heerlijke wortelcake havermout is echt fantastisch om je ochtend mee te beginnen. Het smaakt écht naar carrot cake én door de wortel heb je meteen je eerste portie groenten van de dag binnen. Voedzaam, gezond én lekker. Wat wil je nog meer?

Meer artikelen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *