Recept voor 2 personen
Ingrediënten
1 wortel (ca. 100 gr)
45 gr havermout
310 ml amandeldrink, ongezoet of volle melk
½ tl kaneel, gemalen
1 mespuntje gember, gemalen
1 flinke snuf nootmuskaat
1 tl vanille extract
½ tl citroenrasp van een onbespoten citroen
2 handjes walnoten
Topping suggesties
2 el amandelpasta of andere notenpasta
2 el pompoenpitten
2 el kokossnippers
Snufje kaneel
Bereiding (avond ervoor)
- Schil en rasp de wortel fijn.
- Doe de havermout in een steelpannetje en giet de melk erbij.
- Voeg de geraspte wortel, kaneel, gember, nootmuskaat, vanille extract en citroenrasp toe en breng zacht aan de kook voor ongeveer 10 à 15 minuten.
- Roer regelmatig door.
- Hak de walnoten fijn en voeg deze toe aan de havermoutpap. Roer, haal van het vuur en verdeel over twee kommen.
- Decoreer met lekkere toppings, zoals amandelpasta, pompoenpitten, kokossnippers en/of een snufje kaneel.