fbpx

Recept: Wortelcake havermout

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

1 wortel (ca. 100 gr)
45 gr havermout
310 ml amandeldrink, ongezoet of volle melk
½ tl kaneel, gemalen
1 mespuntje gember, gemalen
1 flinke snuf nootmuskaat
1 tl vanille extract
½ tl citroenrasp van een onbespoten citroen
2 handjes walnoten

Topping suggesties

2 el amandelpasta of andere notenpasta
2 el pompoenpitten
2 el kokossnippers
Snufje kaneel

Bereiding (avond ervoor)

  1. Schil en rasp de wortel fijn.
  2. Doe de havermout in een steelpannetje en giet de melk erbij.
  3. Voeg de geraspte wortel, kaneel, gember, nootmuskaat, vanille extract en citroenrasp toe en breng zacht aan de kook voor ongeveer 10 à 15 minuten.
  4. Roer regelmatig door.
  5. Hak de walnoten fijn en voeg deze toe aan de havermoutpap. Roer, haal van het vuur en verdeel over twee kommen.
  6. Decoreer met lekkere toppings, zoals amandelpasta, pompoenpitten, kokossnippers en/of een snufje kaneel.

Meer artikelen