Waarom afvallen niet lukt

Afvallen lukt niet altijd zoals je wilt. Herken je ‘snacktrek’? De verleiding door slimme trucjes in de supermarkt en het gevoel niet vol te zitten na een maaltijd.

In deze blog vertel ik je daarom hoe je deze veelvoorkomende valkuilen kunt voorkomen en je nu wel duurzaam en succesvol kunt afvallen.

Waarom lukt afvallen niet?

Afvallen is een proces en “afvallen lukt niet” is daarom ook een veelgehoorde klacht.  Eén van de grootste struikelblokken is het constante gevoel van honger of veel trek hebben. Dit kan veroorzaakt worden door te kleine maaltijden die niet genoeg vullen.

Maar ook de verleiding van bewerkte producten, vaak door de goede marketing van merken in de supermarkt, speelt hierin een grote rol. Het is ontzettend belangrijk om te begrijpen dat afvallen niet alleen gaat om minder eten, maar juist ook om het maken van de juiste voedingskeuzes.

 

Waarom val ik niet af met sporten? 

Door te gaan sporten verbruik je meer calorieën. Maar als je na het sporten dan weer meer trek hebt kan een ongeplande eetmoment en de keuze voor snelle, vaak minder gezonde, opties zo maar in je gedachten schieten. 

Door bewust te worden van deze valkuilen en voorbereid te zijn door het niet in huis te halen, vergroot je de kans op succes. In het Online Leefstijlprogramma nemen we je hier in mee.

 

Tips voor succesvol afvallen

  • Kies voor volwaardige maaltijden: Zorg ervoor dat je maaltijden lekker zijn, maar ook rijk zijn aan voedingsstoffen en je een verzadigd gevoel geven.
  • Wees bewust van marketingtrucs: Leer etiketten lezen en doorzie de marketing van bewerkte producten. We vertellen je daar in deze blog meer over. 
  • Plan je maaltijden: Door goed vooruit te plannen voorkom je impulsieve eetkeuzes en zorg je voor evenwichtige maaltijden.
  • Luister naar je lichaam: Herken het verschil tussen honger en trek en leer te eten naar behoefte.

 

Waarom val ik niet af met intermittent fasting

Vasten is niet voor iedereen de beste oplossing. Wat past bij jou? Misschien micro vasten? Of 5:2 of 16/8? Er zijn zo veel verschillende manieren om af te vallen met fasting, kijk maar eens in deze blog.

 

Begin in ieder geval met kleine, haalbare stappen. Ga niet heel je leven omgooien, maar pak een gezondere leefstijl stap voor stap aan. Wij helpen je graag! Leuk als je mee gaat doen met het Online Leefstijlprogramma, we helpen je graag op weg.

 

Elk klein stapje telt en brengt je dichter bij je doel!

Meer artikelen

2 reacties

  1. “Waarom afvallen niet lukt?” Ik wil daar nog dieper op in kunnen gaan. Maar ik lees alleen dit bovenste stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *