Cake als ontbijt?! Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar deze heerlijke wortelcake havermout is echt fantastisch om je ochtend mee te beginnen. Het smaakt écht naar carrot cake én door de wortel heb je meteen je eerste portie groenten van de dag binnen. Voedzaam, gezond én lekker. Wat wil je nog meer?
Wortelcake havermout
2
servings5
minutes15
minutesIngrediënten
1 1 wortel (ca. 100 gr)
45 gr 45 havermout
310 ml 310 amandeldrink, ongezoet of volle melk
½ tl ½ kaneel, gemalen
1 mespuntje 1 gember, gemalen
1 flinke snuf 1 nootmuskaat
1 tl 1 vanille extract
½ tl ½ citroenrasp van een onbespoten citroen
2 handjes 2 walnoten
- Topping suggesties
2 el 2 amandelpasta of andere notenpasta
2 el 2 pompoenpitten
2 el 2 kokossnippers
snufje kaneel
Bereiding (avond ervoor)
- Schil en rasp de wortel fijn.
- Doe de havermout in een steelpannetje en giet de melk erbij.
- Voeg de geraspte wortel, kaneel, gember, nootmuskaat, vanille extract en citroenrasp toe en breng zacht aan de kook voor ongeveer 10 à 15 minuten.
- Roer regelmatig door.
- Hak de walnoten fijn en voeg deze toe aan de havermoutpap. Roer, haal van het vuur en verdeel over twee kommen.
- Decoreer met lekkere toppings, zoals amandelpasta, pompoenpitten, kokossnippers en/of een snufje kaneel.
Nutrition Facts
2 maaltijden totaal
- Per persoonCalories527
- % per dag *
- Total Fat
39.1g
60%
- Total Carbohydrate
21.7g
8%
- Dietary Fiber 9.3g 36%
- Protein 16.4g 32%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.