Wil jij ’s ochtends eens wat anders dan een bakje yoghurt? Dan is dit gebakken pompoen ontbijt echt iets voor jou! Het is lekker, voedzaam én je hebt ’s ochtends meteen je eerste portie groenten binnen.
Gebakken pompoen ontbijt
Recipe by Dokter Tamara
Course: ontbijt
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesIngrediënten
300 gr 300 pompoen
400 gr 400 kastanje champignons
4 el 4 olijfolie
80 gr 80 baby spinazie
2 2 eieren
Versgemalen peper
40 gr 40 geraspte kaas
50 gr 50 ongezouten noten
Bereiding
- Schil en verwijder de pitten en draden van de pompoen. Vervolgens, snijd deze in
kleine blokjes. - Snijd de champignons in kwartjes die ongeveer even groot zijn als de pompoenblokjes.
- Verhit een ruime pan met olijfolie en roerbak de pompoenstukken en champignons
voor ca 10 minuten. Laat de pompoenblokjes niet te zacht worden. - Voeg hierna de spinazie toe en laat slinken.
- Maak ruimte midden in de pan voor de eieren. Klop de eieren los en schenk ze in
de pan. Roer voortdurend totdat het ei gestold is. Breng het gerecht op smaak
met versgemalen peper. Garneer met geraspte kaas en ongezouten noten.