Granola is natuurlijk een heerlijke toevoeging aan je bakje kwark of yoghurt. Helaas bevat granola uit de supermarkt vaak veel suiker en andere toevoegingen. Maar gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf lekkere granola te maken met dit recept uit het Eet Beter in 28 dagen boek. Met wat havermout, noten, zaden en pitten zet je het in een handomdraai op tafel. Makkelijk, lekker én gezond!
Granola met noten, pitten en zaden
15
servings5
minutes40
minutesIngrediënten
4 el 4 olijfolie
250 gr 250 havermoutvlokken
100 gr 100 ongebrande noten (bijvoorbeeld hazelnoot, amandel, walnoten)
50 gr 50 zaden & pitten(bijvoorbeeld maanzaad, sesamzaad, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)
30 gr 30 kokosschaafsel
1 el 1 kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 ˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Roer de olie en de overige ingrediënten door elkaar totdat alles bedekt is met een laagje olie. Verdeel het granola mengsel gelijkmatig over het bakpapier.
- Rooster de granola 30-40 minuten in het midden van de oven. Schep iedere 10 minuten alles om.
- Laat de granola afkoelen. Bewaar in een goed afgesloten weckpot of trommel.
Recept Video
Voedingswaarde
15 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën160
- % per dag *
- Totaal vet
10g
16%
- Totaal koolhydraten
11.7g
4%
- Vezels 2.5g 8%
- Eiwit 4.3g 8%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.