Hartige ontbijt bowl
Recipe by Dokter Tamara
Course: Online leefstijlprogramma, ontbijt, Recepten
Aantal
2
personenVoorbereiding
20
minutesKooktijd
15
minutesCalorieën
606
kcalEen lekker en gezond ontbijtje uit het Eet Beter in 28 dagen boek, vol met zoete aardappel, verse spinazie en eieren. Perfect om ’s ochtends meteen je eerste portie groente binnen te krijgen. En ook nog eens heerlijk om op een koude ochtend te starten met een warm ontbijt.
Ingrediënten
2 zoete aardappelen
4 el olijfolie
1 lente-ui
70 gr verse spinazie
40 gr pompoenpitten
Versgemalen peper
4 eieren
2 el geraspte kaas naar wens
Bereiding
- Was en snijd de aardappelen in blokjes van ca 1 ½ cm. Verhit een koekenpan of hapjespan met olijfolie en roerbak de zoete aardappel in ca 10-15 minuten gaar. Doe een deksel op de pan voor een kortere bereidingstijd. prik met een vork om te voelen of de aardappelblokjes goed gaar zijn.
- Snijd de lente-ui in fijne ringen, voeg ¾ deel toe en bewaar de rest voor garnering. Voeg de spinazie en pompoenpitten toe en laat de spinazie slinken. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Bak in de tussentijd de eieren naar wens en breng op smaak met versgemalen peper.
- Serveer de zoete aardappelen met de gebakken eieren en garneer met de rest van de lente-ui ringen en de geraspte kaas.
Nutrition Facts
2 servings per container
- Amount Per ServingCalories606
- % Daily Value *
- Total Fat
42.3g
65%
- Saturated Fat g 0%
- Total Carbohydrate
29.6g
10%
- Dietary Fiber 6g 24%
- Protein 23.6g 46%
* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.