De dag beginnen met een warm ontbijtje; heerlijk! Deze haverpap is ontzettend voedzaam, gezond en ook nog eens superlekker. Een ideaal ontbijt om je dag rustig mee te starten! Dit recept komt uit het Eet Beter voor je maag & darmen boek.
Haverpap met peer, bramen & cacao nibs
Recept van Dokter Tamara
Gang ontbijt
Servings
1
servingsPrep time
5
minutesCooking time
10
minutesIngrediënten
½ el ½ extra vierge kokosolie
6 el 6 havervlokken
1 tl 1 kaneel
150 gr 150 kokosyoghurt
6 el 6 amandelmelk, plus extra (optioneel)
1 el 1 lijnzaad
1 1 peer
handje bramen
1 tl 1 rauwe cacao nibs
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een steelpan op laag vuur. Voeg de havervlokken, het zout en een ¾ theelepel kaneel toe en rooster het geheel, onder af en toe roeren, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de kokosyoghurt, amandelmelk en het lijnzaad toe en laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Houd je van iets minder dikke pap, voeg dan naar smaak meer amandelmelk toe.
- Was ondertussen de peer en snijd hem in dunne partjes.
- Haal de steelpan van het vuur en doe de haverpap in een kommetje of diep bord. Garneer met de bramen, partjes peer, de rest van de kaneel en de cacaonibs.
Voedingswaarde
1 maaltijden totaal
- Per persoonCalorieën582
- % per dag *
- Totaal vet
31.6g
48%
- Totaal koolhydraten
56.7g
19%
- Vezels 14.1g 57%
- Eiwit 8.8g 16%
* Het % per dag geeft het gemiddelde aan volgens de standaard richtlijnen.