fbpx

Recept: Haverpap met peer, bramen & cacao nibs 

De dag beginnen met een warm ontbijtje; heerlijk! Deze haverpap is ontzettend voedzaam, gezond en ook nog eens superlekker. Een ideaal ontbijt om je dag rustig mee te starten!  Dit recept komt uit het Eet Beter voor je maag & darmen boek.

Haverpap met peer, bramen & cacao nibs 

0 van 0 stemmen
Recept van Dokter Tamara Gang: ontbijt
Servings

4

servings
Prep time

5

minuten
Cooking time

10

minuten
Calories

kcal

Ingrediënten

  • ½ el extra vierge kokosolie

  • 6 el havervlokken

  • 1 tl kaneel

  • 150 gr kokosyoghurt

  • 6 el amandelmelk, plus extra (optioneel)

  • 1 el lijnzaad

  • 1 peer

  • handje bramen

  • 1 tl rauwe cacao nibs

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een steelpan op laag vuur. Voeg de havervlokken, het zout en een ¾ theelepel kaneel toe en rooster het geheel, onder af en toe roeren, ongeveer 3 minuten. 
  • Voeg de kokosyoghurt, amandelmelk en het lijnzaad toe en laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Houd je van iets minder dikke pap, voeg dan naar smaak meer amandelmelk toe. 
  • Was ondertussen de peer en snijd hem in dunne partjes. 
  • Haal de steelpan van het vuur en doe de haverpap in een kommetje of diep bord. Garneer met de bramen, partjes peer, de rest van de kaneel en de cacaonibs.

Meer ontbijt recepten